top of page

Circulair isolatiemateriaal

duurzame_minerale_wol_knauf_insulation_2

Hennep-, vlas-, schapenwol- en katoenisolatie zijn allen circulaire of nagroeibare/teelbare isolatiematerialen met een warmtegeleidingscoëfficiënt λ tussen 0.035 en 0.039 W/(m.K), d.i. gelijkaardig aan “klassieke” isolatiematerialen.

Allen verkrijgbaar als matten, hennep is ook in bulk en als platen te verkrijgen.

Omwille van het feit dat het natuurlijke of gerecycleerde materialen betreft, hebben deze een beperkte milieu-impact. Katoenisolatie kreeg vanwege de NIBE-milieuclassificatie het DUBOkeur® toegekend.

Toepassing:

  • Geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie.

  • Isolatie van hellende daken, houten (tussen)vloeren, plafonds en (houtskeletbouw) wanden.

Glasschuimgranulaat

glasschuimgranulaat.jpg

Glasschuimgranulaat (met een warmtegeleidingscoëfficient of λ-waarde = 0.080 W/m.K) is een isolatiemateriaal dat voor bijna 100% uit gerecycleerd flessenglas bestaat.
Glasschuimgranulaten zijn opgebouwd uit miljoenen gesloten poriën (glascellen) die zijn gevuld met lucht. Hierdoor zijn ze vochtresistent, thermisch isolerend en capillair onderbrekend (drainerende functie, isolatie zuigt geen vocht op).

Toepassing:

  • Glasschuimgranulaat wordt gebruikt als vloerisolatie op volle grond

  • Dit is voornamelijk geschikt bij renovatie, maar is ook inzetbaar in nieuwbouw

Vacuümbeglazing

vacuumbeglazing.jpg

Vacuümbeglazing bestaat uit een dubbele beglazing van twee glasbladen van elk minimaal 3 mm, die van elkaar gescheiden zijn door een vacuüm spouw van slechts 0,1 mm. Om beide glasbladen op gelijke afstand te houden, worden micro-spacers (glazen buisjes) gebruikt.
Door deze opbouw van de beglazing wordt de de thermische isolatie [Ug-waarde = 0.4 – 0.7 W/(m².K)] en geluidsisolatie aanzienlijk verbeterd t.o.v. vaak toegepaste dubbele beglazing [Ug-waarde » 2.9 W/(m².K)].
Momenteel zijn de maximale afmetingen 1.60 x 2.45m.

Toepassing:

  • Zowel geschikt voor nieuwbouw als voor renovatie

Smart Glass of Elektrochrome beglazing

switchable-smart-glass.jpg

Elektrochrome beglazing kan de licht- en warmte-inval regelen, door de beglazing ondoorzichtig te laten worden waardoor de zonnestralen meer weerkaatst worden. Hierdoor kan bespaard worden op kosten om het gebouw te koelen door de warmte-inval te regelen, zonder het gebruik van screens, gordijnen of rolluiken.

Toepassing:

  • Zowel geschikt voor nieuwbouw als voor renovatie

  • Vooral gebouwen met veel (zuid gericht) glasoppervlakte zijn hiervoor geschikt (bvb. kantoren).

Keramische filters

thermoshield.jpg

Hightech keramische filters laten zich samen met andere bestanddelen verwerken als muurverf. Het keramiasche filter heeft een grote, positieve invloed op de temperatuur- en vochtregulering, lichtreflectie en de akoestiek. Het is ultra dun, extreem sterk en elastisch en wordt binnen en buiten toegepast. Het is bovendien een gecertificeerd milieuvriendelijk vloeibaar keramische filter met een zeer lange levensduur en met eigenschappen die zowel het leefcomfort als het binnenklimaat in een ruimte verbeteren en energiekosten verlagen (Themoshield).

Toepassing:

  • Zowel binnen als buiten

bottom of page