top of page
  • TERTS

TERTS-partners bezoeken Middelburg en historische Oostkerk

Updated: May 5, 2020

Op 3 maart kwamen alle partners van het TERTS-project samen in Middelburg in Zeeland. Doel van deze samenkomst was enerzijds het bespreken van de stand van zaken in het project en anderzijds een bezoek aan de historische Oostkerk in de stad, één van de demonstratiegebouwen binnen TERTS.

De Oostkerk is een uniek gebouw in de binnenstad van Middelburg en krijgt momenteel onder de vleugels van Stichting Monumentenbezit een nieuwe bestemming als evenementenlocatie.


Maar door de aard van het gebouw en de restricties op wat mag worden aangepast, brengt dit alvast heel wat uitdagingen met zich mee. Zo is er vooral een probleem met warmte en warmtebehoud in de kerk en wil het TERTS-project nagaan hoe dit valt op te lossen met de eventuele installatie van een luchtgordijn, het vervangen van de elektrische verwarming door een warmtepomp en wordt onderzocht hoe gebruik kan worden gemaakt van een regenwaterput als buffer.Een hele uitdaging om dit gebouw energie-efficient te maken, maar meteen ook een mooi demonstratieproject wat tot inspiratie kan leiden voor soortgelijke gebouwen die een herbestemming krijgen.

50 views0 comments

Comments


bottom of page