top of page
  • TERTS

TERTS voor 2-daagse te gast in Brugge

De TERTS-partners kwamen op 25 en 26 maart twee dagen samen voor een brainstormworkshop en een partnermeeting in Brugge. Het werd een boeiende en inspirerende tweedaagse.


Een kort verslag:


Dag 1 - Voorstelling Biekorf en brainstorm met het ontwerpteam


Het Brugse architectenbureau Dertien12 gaf een begeesterde voorstelling van hun toekomstvisie voor De Biekorf (Brugge, BE) en de omgeving. Het doel is om de functie van de Biekorf, bibliotheek en cultuurcentrum, weer visueel en open te maken naar de burger toe. Daar zijn heel wat interessante denkpistes voor en het wordt boeiend om de komende maanden te volgen welke van deze pistes effectief zullen worden uitgevoerd. Daarna volgden nog presentaties door stad Brugge over de huidige technieken in het gebouw en door Ingenium over het energiemodel dat zal bepalen welke toekomstige technieken gebruikt zullen worden.De Biekorf is binnen TERTS één van onze demosites voor de tertiaire sector en in dat opzicht lag de focus voor de partners vooral op de uitwerking van innovatieve energietechnieken voor de renovatie/heropbouw van het cultuurcafé, een ontmoetingsplaats die straks de brug moet vormen tussen beide functies in het gebouw. Er werd dan ook uitvoerig gebrainstormd over de mogelijke toepassingen van deze innovatieve technieken binnen de renovatieplannen.


Tot slot konden we al deze ideeën in werkelijkheid bekijken tijdens een rondleiding in het gebouw zelf.


 

Dag 2 - Bezoek demogebouw See2Do en partnermeeting


We vatten de dag aan met een bezoek aan een demogebouw van een gelijkaardig project: het See2Do-project (Interreg Vlaanderen-Nederland). Dit project werkt rond energiebesparende maatregelen bij renovatieprojecten en toonde ons graag de technieken die zij hebben toegepast binnen de renovatie van het oude politiekantoor tot studentenhuis in Brugge. Deze technieken in de praktijk toegepast zien, bood heel wat input voor onze eigen innovatieve techniekenlijst binnen TERTS.


Na het bezoek was het verzamelen geblazen in het historische stadhuis van Brugge voor een drukke agenda voor de TERTS partners onderling. De techniekenlijst en de toeleidingstrajecten kwamen uitgebreid aan bod, alsook de methodiek rond dataverzameling en monitoring van de demoprojecten, projectcommunicatie en projectmanagement.


Met opgeladen TERTS-batterijen kunnen alle partners weer volop aan de slag!
25 views0 comments

コメント


bottom of page