top of page
  • TERTS

Tweede GOC meeting in Breda

Het TERTS-project organiseerde op 13/06 in Breda (NL) de tweede Grensoverschrijdende Adviescommissie (GOC) met als doel het kritisch bekijken van de diverse voorgestelde innovatieve technieken voor de implementatie van energie-efficiënte technieken voor de tertiaire sector. 


Het project wil graag per subsector (bv. specifiek voor bakkers of voor kappers of kleinhandel) een lijst aanbieden met mogelijke investeringen om aan duurzame energiebesparingen te doen. KMO's of MKB's die, naast basisinvesteringen (zoals LED-lampen, dubbel glas, klassieke zonnepanelen,…), ook bereid zijn om een stap verder te gaan en te investeren in nieuwe technieken kunnen hiervoor deels subsidie krijgen. Doel is om deze KMO's/MKB's dan in te schakelen als ambassadeurs om hun collega's, zowel in Vlaanderen als in Nederland, te tonen dat dergelijke duurzame investeringen in de sector mogelijk zijn. 


Het GOC gaf tijdens deze TERTS-meeting zeer waardevolle feedback vanuit hun eigen expertise en ervaringen in de sector. Die feedback zal door de TERTS-partners zeker wordt meegenomen in de uitbouw van de diverse factsheets voor deze technieken.  We kijken binnenkort uit naar de volledige technologielijst.


Met dank aan de leden van de GOC voor hun input en aan Avans Hogeschool Breda voor de organisatie!36 views0 comments

Comments


bottom of page