top of page
  • TERTS

Online stappenplan voor innovatief verduurzamen

Voor KMOs/MKBs die zich willen buigen over de diverse innovatieve technieken voor de verduurzaming van hun energieverbruik hebben we nu een online stappenplan klaar!


We begrijpen dat de hoofdfocus van ondernemers ligt bij het uitbouwen van de zaak zelf en wellicht minder bij aspecten als energie en duurzaamheid. We beseffen dat ze ook niet altijd de tijd of de juiste kennis hebben om tegenwoordig de bomen door het 'energietechniekenbos' te zien.


Daarom hebben we met TERTS een online stappenplan uitgewerkt om net die ondernemers die willen investeren in het innovatief verduurzamen van hun zaak te helpen!

We nemen ondernemers via dit stappenplan op de TERTS website mee doorheen de opties die net voor hén interessant zijn, specifiek voor hun sector dus. Want de technieken die interessant zijn voor een kapper, zijn niet dezelfde als die voor een slager of bakker.


Binnen elke sector komt een algemene analyse van het energieverbruik aan bod en wordt doorverwezen naar de voor die sector meest interessante innovatieve technieken om te verduurzamen.


Geïnteresseerde ondernemers kunnen vervolgens o.a. checken of ze in aanmerking komen voor TERTS-subsidie (tot max. 15.000 euro) en -begeleiding door een Project Partner Light (PPL) van het project te worden.


Daarnaast kunnen ondernemers ook grasduinen in een universele checklist met quick wins rond energie, het volledige overzicht van alle technieken binnen TERTS bekijken en, indien ze niet in aanmerking komen voor TERTS-subsidie, nagaan welke andere subsidiekanalen er voor dergelijke ingrepen beschikbaar zijn, zowel in Vlaanderen als in Nederland.19 views0 comments

Comentários


bottom of page